Keräsin marja-aronian marjat pensaista. Edellisenä vuonna keitin niistä marmeladia hillosokerin kanssa. Tuli ihan hyvää, hiukan mustikalle maistuvaa hilloa.
Nyt tutkailin netistä, mitä voisin tehdä marjoista ja luin, että marjat ovat mustikoitakin terveellisimpiä esim. silmien, verenpaineen ja diabeteksen hoidossa. Marjoissa on tärkeät ainesosat kuorissa, joten mehustaa ei kannattaisi. Sitten keksin. Otin lihamyllyn ja jauhoin marjat tuoresoseeksi ja pakastin ilman sokeria. On ainakin kaikki mukana.  Lisään sitten jogurttiin ja mysliin aamuisin ja laitan hunajaa vielä makeuttajaksi.  Yhdysvalloissa ja Venäjällä marja-aroniat ovat ykkösterveystuote.

Kurjet huutelevat aamuisin, päivällä niitä näkee pelloilla useita yksilöitä.
Pääskysiäkin on vielä.  Haukat, erilaiset, yrittävät saalistaa, mutta pääskyt ovat nopeampia. Ahdistelevat haukkoja.  Haukatkin ovat muuttopuuhissa ja näin syksyisin kiikarilla katsoen niitä näkee taivaallakin useita.

Keräsin vihreät pavut ja härkäpavut pellosta, esikeitin ja laitoin pakkaseen.  Vielä on punajuuret, porkkanat ja perunat.  Sipulitkin ovat terassilla kuivumassa. Annan sipulinvarsien kuivua, sitten kuorin sipuleista ruskean kuoren ja katkaisen varret. Kierrän varret juuri sipulin tyvestä, ettei sipuleihin mene pöpöjä.  Muutaman päivän päästä sipulit saavat uuden ruskean, puhtaan kuoriosan, aivan kuin kaupassakin on.  Sitten vain sipulipusseihin ja odottamaan käyttöä.

Parina päivänä on ollut tuulista, saa pistää kiviä melkein taskuihin, että pysyy maan pinnalla. Kottikärrytkin keikahtivat kyljelleen kovassa tuulessa.

Mutta odotellaan vielä syksyn kuulaita päiviä, silloin kurkiaurat lentävät etelään huutaen hyvästinsä, omenat tuoksuvat ja elämä tuntuu mukavalta.