Tänään pilkoin avomaakurkkuja ja sipuleita sekä muutaman valkosipulinkynnen.  Lisäksi otin tilliä ja ruohosipulia.  Etikka-liemen olen tavallisesti keittänyt ulkona, mutta nyt tuuli niin kovaa, ettei kaasulla keittäminen tuntunut mielekkäältä, vaan menin sisään liemen keittoon. Lainakoira jahtasi pihalla hiirtä ja vauhti oli sen mukaista, menin kesken keittämisen katsomaan ulos ja siinä tein virheen. Keitos kiehui hellalle ja kun sokeria on paljon, niin kärysihän se ja kupli ja tarttui melkein ikikiinni.  Liesituuletin kovimmalle imulle ja tiskirättiä kehiin.  Meni siinä tovi ja kaksi ennenkuin liesi oli jotensakin puhdas.  Neuvo siis, vaikka ulkona tapahtuisi mitä, niin älä jätä Elli-etikkaa yksin. Keitän liemet ulkona vaikka sataisi.

Eilen tein marja-aronia marmeladia: 800 g marjoja, 5 dl vettä, 1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria. Keitin marjat vedessä kunnes ne olivat hajonneet, siilasin mehun siivilän kautta kattilaan ja lisäsin hillo-marmeladisokerin ja keitin 5 min. Purkitin ja aamulla ne olivat jo marmeladia. Hyvää ruli, hiukan maistuu mustikalle, hieno maku.

Aion vielä kokeilla kuivattaa porkkanan naateista viherjauhoa talveksi jogurtin päälle.  Samoin ajattelin kuivattaa kevätsipulin varsia ohuiksi renkaiksi leikattuna. Lipstikkaa ja persiljaa olen kuivannut sekä tilliä. 

Nyt on kellarissa säilöttynä aika paljon kaikenlaista purtavaa talveksi ja mustaviinimarjamehua jouluisiin juomiin.

Kurjet lentävät jo pikkuauroissa ja kokoontuvat pelloille lepäilemään ja syömään.  Supit ovat liikkuneet puutarhassa.