Mustikka on täydessä kukassa.  Joka kevät hämmästelen luonnon kiirettä kasvamaan ja kukkimaan. Kukkapenkissäni kukkii kohta särkynyt sydän, valkovuokot kukkivat penkissäni täyttä häkää, tilasin niiden seuraksi vaalean sinisiä valkovuokon juurikoita, nyt nekin kukkivat valkoisten seassa. Mahtavaa!

Vuositarkastuksessa terveyskeskuksessa sokeriarvot olivat liian korkeat, sain 2-tyypin diabeetikon diagnoosin ja kelakorttiin merkinnän. Lääkäri kertoi, että jos pystyn laíhduttamaan 5 % painostani, niin terveysvaikutukset ovat sellaiset, että voin ehkä onnistua karistamaan diabeteksen. Ostin siltä seisomalta kirjan "6 kiloa 6 viikossa".  Nyt olen syönyt kirjan ohjeiden mukaan ja paino on pudonnut jo 7 kiloa, vaikka menossa on vasta viides viikko.  Hyviä ruokia! Olen myös huomannut, että välipalat aterioiden välissä ovat tärkeitä. Kirjassa on myös aamiaisehdotuksia, välipalaohjeita sekä juomien reseptejä ja jälkiruokia. Kontrollissa viime viikolla sokeri oli laskenut, verenpaine alentunut ja olo on hyvä. En totellut lääkäriä, enkä ottanut reptilääkkeitä, jotka lääkäri kirjoitti. Aloitin painonpudotuksen ja liikuntaa saan muutenkin niin paljon kuin jaksan töitä paiskia.  Päätin, että tämän sairauden jätän kokematta.  Hoitosuunnitelmassa oli 6 kilon pudotus syksyyn mennessä, joten olen jo edellä tavoitteesta ja aion pudottaa painoa vieläkin. Lääkäri oli epäileväinen suhteeni, joten sekin sai minut pörhistämään höyheniäni. Olen aina joutunut tekemisiin projektien kanssa ja kesken ei ole mitään voinut jättää. Kaikki projektit on viety päätökseen, joten vien tämänkin.

Käytän myös kanelia  puoli teelusikallista päivässä, sekin alentaa sokeria veressä. Alan uskoa Vogelin sanontaan, että Fûr jeden Krankheit ist ein Kräutlein eli jokaiseen sairauteen on yrtti.

Olen siistinyt kukkapenkkien kivireunuksia, ottanut turpeita reunuksista ja laittanut hiekkareunuksen penkkiin. Näin nurmikon leikkaus on helpompaa,eikä penkkien reunuksia tarvitse erikseen siistiä, kun ruohonleikkurin toinen pyörä kulkee hiekkareunusta ja kone leikkaa ruohon penkin reunasta, siistiä. Poistamillani turpeilla olen täyttänyt pihakuoppia.

Lainakoiraa varten olen joutunut laittamaan pieniä puupylväitä penkkien ympärille, jottei koiran naru katko kukkia. Koira innostuu juoksemaan pihamaalla milloin minkäkin perässä, eikä silloin mikään pitele sitä. Pylväiden päihin porasimme reiät ja laitoimme aurinkokennolamput.  Illanhämärissä lamput syttyvät ja loistavat aamuun saakka. Kaunista.