Tänään kuulin käen kukkuvan.  Enää ei puutu kuin pääskyset.  Mielestäni hanhia on vähemmän kuin aikaisemmin, samoin huomasin viime syksynä tai sitten muutto kulki kauempaa.  Olen nähnyt arktisen hanhien muuton, se oli vaikuttavaa.  Lintuja tuli taivaan täydeltä.  Ensin kuului tuttu hanhien kalkatus ja sitten lintuja alkoi tulla taivaanrannalta, niitä tuli ja tuli, muuttoa kesti koko päivän.

Tomaatin ja kurkkujen taimet ovat jo niin isoja, että voin siirtää ne suurempiin ruukkuihin eli koulia.  Teen pellolle muutaman lämpöpenkin, joihin istutan kesäkurpitsaa ja avomaan kurkkua.

Kukan siemenet ovat itämässä ulkona, koska osa siemenistä tarvitsee kylmäkäsittelyn. Näin keväällä on kylmiäkin päiviä, joten käsittely toimii näinkin.

Kukkapenkkejäni oli pengottu yöllä. Osa kukista oli hujan hajan penkissä.  Tassun jälkiä oli joka paikassa.  Ehkä mäyrä tai supi on vieraillut penkeissäni.  Laitoin pienet hyrrät pyörimään, toivottavasti ne pitävät vahingontekijän loitolla.  Peuroihin ne toimivat viime vuonna hyvin.

Olemme saaneet verkoista kalaa, ahvenia ja kuhia ja haukia.  Olemme myös syöneet kalaa. Keitettyä, paistettua, savustettua.  Kalakeitto on hyvää, kun pienii perunat ja porkkanat kuutioiksi ja kuullottaa ne sipulisilpun kanssa pannulla sillä aikaa, kun keittää kalojen roippeista kalalientä.  Kun kalaliemi on valmis ja siivilöity, lisätään kuullotetut juurekset ja sipulit liemeen ja maustetaan. Keitetään kypsiksi ja lisätään kalafileet.  Lopuksi tilkka kermaa ja silputtua tilliä.  Ihanaa!