Siivosimme pihaa.  Veimme purkupihasta meille kulkeutuneet betonilaatat syrjemmälle talvehtimaan.  Niistä tehdään ensi kesänä kesäkeittiön lattia.  Kaikenlaista tavaraa kerääntyy pihalle, ainakin meillä.   Milloin mistäkin kysytään, haluatteko sitä tai tätä, mikä on toisille tarpeetonta. Olemme saaneet näin parven portaat ja kaiteet, kun erääseen huvilaan vaihdettiin leveämmät portaat.  Säästyi monta euroa.  Saimme myös laiturin, mutta sen jokakeväinen ja syksyinen laitto ja nosto on jo näin iäkkäille niin suuri koitos, että luovuimme laiturista ja annoimme sen nuoremmille ja vahvemmille.

Nuolihaukka tekee sulavia käänteitä taivaalla.  Pikkulinnut häviävät nopeasti puiden lehvistöihin, vain pääskyt uskaltavat uhmata nuolihaukkaa ja ajavat sitä takaa.  Nuolihaukka on kyllä niillekin vaarallinen vastustaja, se on niin nopea liikkeissään, että pystyy kyllä nappaamaan pääskysenkin.

Sää on muuttunut.  Kesän helteiden jälkeen kymmenen asteen lämpö tuntuu kylmältä.  Pohjoistuuli on hyytävä. Onneksi on vielä edessä kirkkaitakin syksynpäiviä.  Illat pimenevät ja maalla on tosi pimeää.  Tähdet taivaalla ovat kirkkaita ja kauniita kuin timantit tummalla sametilla.