Nyt ihoemulsio on valmis. Käytin siihen maapähkinäöljyä, oliiviöljyä, ruusuvettä ja lanoliinia. Saunoimme tänään ja voitelin ihoani uudella voiteella. Voiteessa on mieto ruusuntuoksu. Emulsio imeytyy ihoon hyvin eikä jää tahmaiseksi ihon pinnalle.  Iho tuntuu pehmeältä ja mukavalta. Kasvoihin levitin emulsion ja taputtelin kasvojani, ihoa kuumotti ja emulsio imeytyi kasvoihinkin hyvin.

Tilasin netistä myös argaani- ja risiiniöljyä. Näistä kahdestä öljystä teen välipäivien voiteen kasvoille. Risiiniöljyn pitäisi auttaa nivelvaivoihinkin, testaan kipeällä polvella ja kantapäällä.  Oman emulsioni levittelen vain saunan jälkeen lämpimälle iholle. Argaani- ja risiiniöljyn kasvojen puhdistuksen jälkeen muuna aikana.

Tänään sain uuden oksasilppurin. Vanha sanoi itsensä irti ja alkoi omapäisesti pyöriä väärään suuntaan eikä halunnut haukata oksia.  Uusi on hyvä peli, silppusin kuusenoksia kompostia varten. Nopeaa toimintaa, kun kone pelittää.  Minulla on oskansilppurointia vielä muutamaksi päiväksi. Katan hakkeella marjapensaiden ja vattujen juuret sekä muutamien angervojen ja marja-aronia pensaiden juuret.

Raparperit ja lipstikka kukoistavat. Lipstikkaa pääsen kuivattamaan jo nyt.  Peltotöitä en ole vielä tehnyt.  Multaa ja hevonkakkaroita pitää hankkia pellolle ja kasvulaatikoihin.

Tänään oli viileämpi ilma, tuuli aluksi idästä sitten luoteesta, molemmin puolin pohjoista, joten viileää oli.  Kyyhkynen on tehnyt pesänsä lähistölle ja liitelee kauniisti talon yli metsikköön monta kertaa päivässä.  Lainakoira ei välitä enää vieressään kulkevista linnuista, antaa niiden kulkea nurmikolla rauhassa ruokaa hakien.  Alkukesästä lintukin oli kiinnostava jahdattava, mutta ei enää. Koiran lempipuuhaa on makailu nurmikolla kuono naapurustoon päin, siitä se sitten haukahtaa kulkijoille, aina ei viitsi nousta edes tarkkailemaan tilannetta tai maasto-olosuhteita.