Eilen ja toissapäivänä teeri kukersi lähimetsässä. Vanha kansa sanoo, että 9 vkoa teeren kukerruksesta tulee ensilumi eli marraskuussa viikolla 46-47.

Myrsky kaatoi harvennetusta naapurin metsästä kuusia ainakin 12 runkoa, toisen naapurin metsästä katkesi koivu 5 metrin korkeudesta. Varauduimme myrskyyn siivoamalla kaikki ns. lentokykyiset tavarat sisätiloihin. Tuuli oli kovaa ja ulisi oikein mennessään, sadekuurot rankkoja.

Hanhet muuttavat, samoin kurjet.

Olemme sienestäneet edelleenkin, sillä sieniä on paljon. Olen kuivurissa kuivannut mustia torvisieniä ja suppilovahveroita. Menevät murustettuina pieneen tilaan. Samoin kuivasin kevätsipulin varsia ja porkkanan naatteja. Porkkanat ja punajuuret on jo nostettu. Kevätsipuleita on vielä maassa samoin kuin perunat. Tänään pitäisi olla aurinkoista ja hyvä perunannostokeli. Lapsena ollessa oli perunannostoloma, silloin kurjet muuttivat, taivas oli aurinkoisena päivänä kirkas ja sininen. Ruska ei ole ihan vielä tullut, mutta koivuissa on keltaista, marja-aronioissa muutamia punaisia lehtiä.

Päivät pienet pilvelliset, yöt pitkät ja pimeät. Halla hanhen siiven alla, talvi joutsenen takana.

Näillä mennään!