Olen tehnyt pihassani olevan ison kiven ympärille perennapenkin.  Penkissäni kasvaa särkynyt sydän, ritarikannus, akilleija, ukonhattu, tulikellukka ja palava rakkaus.  Perinnekasveja melkein kaikki. Istutin penkkiin eilen narsissin sipuleita, valkoisia tähtinarsisseja.  Aion istuttaa vielä krookuksia, niin että myös keväällä kukkisi.  Syksyllä kukkivia pitäisi vielä löytää.  Kivesin perennapenkin reunan vanhoilla katukivillä, jotka saimme yhden vanhan purkutalon takasta poisviennin hinnalla. Täytyy sanoa pohjalaisittan, että tavaallista meinasin, mutta komiata tuli.

Lainakoira ihmettelee hämärän tultua vesikuoriaisten lentoa.  Suursukeltaja, n. 4-5 cm, lentää iltaisin ja luulee mustaa, lainepellistä tehtyä kattoamme vedeksi.  Kuoriainen kopsahtaa katolle ja vierii maahan.  Lainakoira innostuu.  Koira tutkii kuoriaista. Näky on humoristinen, kun koira seuraa nenä maassa kuoriaista, joka yrittää mennä miljoonaa pakoon.

Pääskysiä on vielä näkynyt muutamia.  Kurjet eivät ole vielä huudelleet aamuisin.  Metsän seinämä on muuttunut jo hieman kirjavaksi, ruskaa enteileväksi.