Kaikki kylvöt on tehty: perunat, porkkanat, punajuuret, sipulit, pavut, kurkut ja tomaatit.

Viinimarjoihin tulee paljon marjoja, jos kukat eivät palellu.  Samoin mustikka ja puolukka kukkivat ja sato on hyvä, jos hallaa ei tule.

Katiskasta on tullut ahvenia, joskus liikaakin, 30 l saavi täyteen.  Perkauksessa meni jo tunteja, kun nyljin niitä ja jauhoin lihamyllyllä. Taikinasta tuli 60 ahvenpihviä, kalapiirakka ja koiralle vielä kalajauhelihaa. Urakkatyöltä tuntui ja paljain käsin kun perkasin, niin kädet oli täynnä pieniä haavoja.  Mutta hyvää on! Isommista tehtiin fileitä ja pakastettiin.

Raparperi on jo isoa ja käytettävissä.  Samoin lipstikka, jota kuivaan talven varalle tosi paljon. Pidän lipstikan mausta lihakeitoissa ja vihanneskeitoissa.   Joskus laitan leipäänkin mausteeksi.

Kukat kukkivat hyvin. Kukkapenkistäni varastettiin yksi jalokellon alku, harmittaa niin vietävästi. Varkaille niin pitkiä kynsiä, ettei syöminen suju.

Sitruunaperhoset pitävät hyrristä.  Laitoin lasten vappuhyrrät, metallinhohtoiset siniset, jotka välkkyivät sateenkaaren väreissä, kukkapenkkeihin.  Näitä hyrriä sitruunaperhoset eivät voi vastustaa, vaan lentelevät hyrrän ympärillä vaikka hyrrä pyöriikin.