Aikaa on vierähtänyt viime kirjoituksesta. Talvi alkaa olla ohi. Viime torstaina tulivat ensimmäiset joutsenet. Maakotka on vieraillut merikotkan reviireillä eli kalastajan verkkojen vieressä, jonne roskakalat verkosta jäävät jäälle. Merikotka ei siedä reviirillään aikuista maakotkaa, nuoria kylläkin. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Linnut ovat mahtavia.

Tänään sataa vettä, räntää ja lunta, joten on hyvä päivä tehdä kotosalla töitä. Paistan kaalilaatikkoa ja tein lanttu, porkkana, ananas, appelsiini -salaatin.

Olen tehnyt mantelijauhoista leipää ja piirakoita, hyviä. Eli karppausinto on kova.Ainoastaan viime syksyn raparperihillo ei kuulu karppauksen piiriin, mutta sitä käytän piirakan päällä ohuena kerroksena. Hyvää!!

Piirakanpohjan teen seuraavasti:

2 munaa ja 2 ruokalusikallista turkkilaista jugurttia, vaniljasokeria maun mukaan.

1,5 dl mantelijauhetta, 2 tl leivinjauhetta, 3 ruokalusikallista seesaminsiemeniä, 2 tl psylliumia, 150 g raastettua juustoa.

Nämä kaikki yhteen ja seos pellille ohueksi kerrokseksi, päälle raparperihillo ohuena kerroksena, sitten desi mantelijauhoja ja hiukan sulatettua voita,josta tulee muruseos hillon päälle. 

Piirakka uuniin 225 asteeseen n. 20 min. eli kun pinta on kauniin ruskea.

Lumenluonnin ja pimeyden jälkeen mieli virkeänä kevääseen. Pilkkiminen on ollut nyt kevään aurinkoisten päivien harrastukseni.  Aamulla kuuluu teerenkukerrus saarista ja hiljaisuus on käsin kosketeltavaa. Ihana istua jäällä omien ajatusten kanssa. Sielu lepää. Kauan ei tätäkään ihanuutta kestä, vaan jäät sulavat, mutta sitten vene voi olla Leelian lepotuolina.