Tuuli toi idästä sateet, voimallisesti, melkein vaakatasossa.  Aamulla ei ollut kiire ulos muilla kuin lainakoiralla ja sekin kanttasi asiansa nopeasti kiitolaukalla.  Sitten sisään omalle sängylleen unia näkemään, toisinaan ajo on uikutusta, sitten murinaa ja joskus on suoraa kuorsausta.

Ilmassa on pieniä vihreitä siivekkäitä örkkejä, ei kuitenkaan ufoja kuun kääntöpuolelta, vaan jotain pienen pieniä kärpäsentapaisia. Tulevat vaatteissa sisään ja lentävät ikkunaan.

Peltotöistä oli tänään vapaapäivä, eilen laitettiin kasvihuone kuntoon ja istutettiin tomaatin ja kurkkujen taimet.  Kesävesikin on nyt päällä eli kastellaan kasvit yhdestä tonttimme monista kaivoista. Kaivojahan meillä riittää, osa on jo täytettykin ja tasattu nurmikoksi.

Nyt aurinko pilkistelee pilvienraoista. 

Juhannukseksi on tulossa vieraita, ruokalistaa on mietitty, koska mukana on myös lapsia. Jotain grillattavaa, jos sää sallii.  Juhannus alkaa juhlallisella lipunnostolla. Paistamme ehkä perinteisesti lettujakin. Juhannuskokko on palanut lahden toisella rannalla, sitä on ihailtu omalta rannalta.