Nyt pelto ja metsä notkuvat loppukesän herkkuja. Keräsin kanttarelleja ja pakastin niitä muutaman purkin.  Nyt sateiden jälkeen aion tehdä vielä sieniretken.

Pellolla avomaakurkut ja kesäkurpitsat tuottavat roimasti satoa.  Olen tehnyt kesäkurpitsasta pikkelsiä Yhteishyvän ruokaliitteen mukaan ja hyvää tuli.  Kesäkurpitsaa olen käyttänyt myös kakkuun ja tähän óhessa olevaan paistokseen.

Kesäkurpitsapaistos Kodin kuvalehden mukaan:

Erittäin hyvä:

6–8 palaa

noin 500 g kesäkurpitsaa
1 rkl voita ja loraus oliiviöljyä
2 keltasipulia
2–3 valkosipulinkynttä
iso oksa tuoretta timjamia
400 g purkki tomaatteja
5–10 basilikanlehteä
suolaa ja mustapippuria myllystä
5 munaa
½ dl raastettua parmesaania
½ dl silputtua persiljaa
½ dl ruohosipulia

---

1. Leikkaa kesäkurpitsat noin sentin siivuiksi ja paista ne voin ja oliiviöljyn seoksessa. Nosta lautaselle odottamaan.

2. Kuullota silputut sipulit, valkosipulinkynnet ja timjaminoksa hitaasti öljyssä ja nokareessa voita. Lisää tomaatit liemineen. Mausta basilikalla, suolalla ja pippurilla.
Anna kiehua ilman kantta kunnes neste on haihtunut.

3. Riko munien rakenne ja lisää sekaan juustoraaste, persilja ja ruohosipuli sekä lopuksi tomaattimuhennos. Lisää kesäkurpitsasiivut ja tarkista maku.

4. Kaada paistovuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa 35–40 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä.