Lumen sulamisvedet ovat liikkeellä.  Tiellemme on noussut vesi, routa on tehnyt kuoppia ja tie on roudan kourissa halkeillut.  Ojat ovat osittain vielä jäässä, samoin tierummut ja kaikki tämä aiheuttaa sen, että vesi tulvii tielle.  Tiehoitokunta on aloittanut torjuntaoperaation.  Routasoraa tilattiin jo aikaisemmin kuormallinen tien sivuun.  Sillä paikataan vauriot.  Kaivinkoneella käydään kriittisimmät ojat läpi sekä tehdään aukkoja lumipenkkoihin, että vesi pääsee myös tieltä valumaan ojiin.

Lintuja tulee koko ajan lisää.  Hanhet ja joutsenet laskeutuvat pelloille lepäämään ja syömään.  Myös Smirre-kettu oli liikenteessä.  Se hiippaili keskellä päivää avoimella pellolla, tosin aidan vierustalla vaanien.  Peipponen lauloi tänään!  Se on varma kevään airut.

Piha on sohjoinen ja kurainen.  Lainakoira on myös likainen sisään tullessaan. Mökkiläisten koirat ovat myös palanneet. Lainakoiralla on vahtivuoro kovennettuna.  On vahdittava tarkasti naapurimäkeä ja kuulosteltava viestit sieltä suunnasta.