Tänään vaihdoimme kaivoon pumpun.  Vanha pumppu puhkui ja puhisi epätasaisesti, joten oli aika vaihtaa. Toivottavasti uusi pumppu kestää siihen saakka kunnes kunnallistekniikka 2013 tulee.  Meillä on ruskehtava vesi, jota käytämme suihku- ja pesuvetenä, juomavesi haetaan muualta.  Vesi on siitä hankala, että se värjää kylpyhuoneen kaakelit ja valkoiset vaatteet vähitellen ruskeiksi. Kaakeleita joudun pesemään voimakkailla aineilla, että saan ne valkeiksi. Vaatteet heitän pois, kun ne ovat ruskeita. Astiat ja astianpesukone on pestävä ajoittain sitruunahapolla, niistä tulee siten helpolla valkeita ja puhtaita.

Viritimme aurinkovarjon pöydän yläpuolelle.  Pöytä ja penkit pitää vielä pestä ja valtata kunhan siitepölyaika on ohi.  Olen maalannut tummanruskean pöydän pintaan pihlajan lehtiä mustalla. Muuta liinaa ei tarvita. Idean sain siitä, kun aurinko paistoi pihlajaan ja viritteli seinään lehtien varjon, se oli kaunista.  Nyt ne ovat pöydänkin pinnassa.

Itikat ovat vallanneet ulkona illan, sekaan ei meinaa mahtua. Jätän nämä bileet väliin mielelläni ja pysyttelen sisätiloissa.