Torstaina ja perjantaina oli osalla hanhia muuttopäivät.  Suuria auroja hanhia lensi talomme yli kohti etelää. Lintujen muutto tuo haikean mielen, vaikkakaan ne eivät ole poissa kovinkaan pitkään, mutta kuitenkin tiedossa on pitkä pimeä jakso, talvi.
Vettä on satanut paljon! Jos kaikki tuo vesi olisi tullut lumena, niin siinä olisi ollut naurussakin jo pitelemistä.

Perunat ovat vielä pellossa. Ja pelto on märkä, kengät painaa miljoonan, kun siellä yrittää kuokkia peunoita. Viljelijöillä on osa viljaa puimatta. Vaikea syksy maanviljelyksen kannalta.

Olen neulonut sukkia joululahjoiksi ja muutenkin talven varalle. Neulominen on terapeuttista puuhaa.

Joulukortteja olen aikonut piirtää itse, saa nähdä toteutuuko aie. Aihekin on jo valmiina mietittynä.  Postimerkitkin piirrän joulukortteihin ja tilaan postista. Olen piirtänyt jo monet merkit ja myös tilannut kuvaamistani ruskakuvista merkkejä.
Postimerkkeihin voi myös lisätä tekstiä ja niistä saa hauskoja lahjojakin.

Tiedossa on kyläilyä ja yhdet häät. Piristävää arjen keskellä.

Mies lähti lainakoiran kanssa aamulla, ennen kukkoa, metsälle. Lainakoira saa söökata haraa.  Se oli jo tutkapannan nähtyään valmis kuin Melperi sotaan.  Jotenkin se osaa yhdistää pannan ja metsästyksen.  Saa nähdä, miten väsynyt se on illalla, kun palaavat.  Ilma ei ole jänistyksen kannalta hyvä, koska kuurosateet ja tuuli häivyttävät jäniksen jäljet. Pitäisi saa ihan persajo eli sattua jäniksen makuuksille ja hätistää se liikenteeseen.

Aamu valkenee pilvisenä, täysikuu kumottaa pilvien takaa hämärään aamuun.  Yö oli valoisa, vaikka pilvessä olikin.

Mökkiläisiä tuli lauantaina yllättävän paljon, ehkä jo laitetaan mökit talvikuntoon.

Närhet ovat tulleet pihlajanmarja-apajille pihaan. Tiaiset puhdistavat talon seiniltä kohmettuneet kärpäset ja muut hyönteiset. Hippiäinen lensi ikkunaan, ei onneksi kuollut.  Puisteli päätään vähän aikaa ja lähti sitten levättyään lentoon.

Pidellään ilmoja!