Eilen ajattelin, ettei kevät ehkä ole ihan vielä tulossa.  Yöllä tulivat sadepilvet ja heräsin yöllä rankkoihin sadekuuroihin.  Sateen mukana tulivat myös linnut. Hanhet, joutsenet, töyhtöhyypät lensivät toivottamaan kevään tervetulleeksi.  Lunta on tosin vielä paljon, luulen, että linnut palaavat vielä etelämmäksi, kun ovat tutustuneet tilanteeseen.  Eräänä vuonna olin Levillä vappuna, silloin etelässä ei ollut enää lunta, mutta Ounasjoki oli jäässä ja Levin rinteet auki laskettelijoille.  Linnut olivat Kokkolan seudulla pelloilla vasta menossa Lappiin.

Sateita on tullut pitkin päivää, rankkojakin kuuroja.  Aurinkokello oli eilen vielä hankien peitossa, mutta tänään se jo on näkyvissä.  Piha on likaisen luminen.  Mistä kaikki lika hankiin kerääntyykään paljastaakseen itsensä keväällä.

Olemme tehneet ensi vuoden polttopuita.  Puut ovat pihalla kekona kuivamassa.  Sitten ne kootaan liiteriin pinoihin.  Puuta kuluu paljon talven aikana.  Onneksi viime keväänä urakoimme puut ajoissa talvea varten.  Kaadoimme tontilta suurimpia, minun mielestäni myrkyssä vaarallisimpia, koivuja ja haapoja.  Haketimme oksat marjapensaiden ja vattupenkkien juurille.  Hake häviää seuraavaksi kevääksi kokonaan ja taas on sama urakka edessä.  Ennen haketusta pensaat leikataan ja lannoitetaan, sitten haketta juurille torjumaan ruohoa.

Tiet ovat jo sohjoisia ja aika vaikeakulkuisia täällä syrjäkolkilla.  Siitä huolimatta elo on ihanaa, kun voi seurata koko vuodenajat alusta loppuun.